Over de club

Tien Haagse ondernemers hebben op 1 december 1922 De Commercieele Club opgericht. Dit gebeurde in Hotel “De Oude Doelen”, dat destijds gelegen was aan het Haagse Tournooiveld. De bedoeling was een centraal punt te creëren, waar ondernemers elkaar in ontspannen sfeer konden ontmoeten. Op 1 februari 1924 werd een eigen sociëteitsgebouw aangekocht aan het Korte Voorhout, alwaar ondanks de moeilijke jaren de club zich voorspoedig ontwikkelde. Bij het bombardement van het Bezuidenhout trof een granaat het clubgebouw en bleef hiervan niets anders over dan het koperen naambord, dat nog immer als herinnering in onze sociëteit hangt.

In 1950 werd het gebouw Javastraat 44 betrokken en met behulp van de leden is het pand in de loop der jaren grondig gerenoveerd. Onder andere werd in het souterrain een restaurant gebouwd. De sociëteit De Commercieele Club is gevestigd in een fraai gesitueerd herenhuis aan de Javastraat waar de leden elkaar elke dinsdag kunnen ontmoeten, om even weg te zijn uit de zakelijke beslommeringen, nieuwe contacten te leggen of zich ongedwongen met elkaar te onderhouden. Dit alles onder het genot van een al dan niet alcoholisch drankje aan de bar of tijdens het gezamenlijke diner in het restaurant.

Bestuur
de heer R.-J. Brugman, voorzitter
de heer M.A. van Romondt, secretaris
de heer M.A. van Kleef, bestuurslid
de heer C. de Wal, penningmeester
de heer V. Zwolsman, bestuurslid

Wilt u kijken of De Commercieele club iets voor u is? Neem dan gerust contact op met het secretariaat, een van de leden of een bestuurslid.